Τρίτη, 19 Νοεμβρίου 2013

ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ: προνόμια και υπηρεσίες

Ως πεμπτοετής πλέον φοιτήτρια του ΤΕΙ Αθήνας, αποφάσισα να κάνω ένα άρθρο-αφιέρωμα στις υπηρεσίες του ΤΕΙ, τις οποίες έχω παρατηρήσει πως ολοκληρωμένα λίγοι γνωρίζουν.
Αν λοιπόν φοιτείς στο ΤΕΙ Αθήνας, αυτό το άρθρο θα σε βοηθήσει να το εξερευνήσεις καλύτερα, διότι πέρα από τα μαθήματα σου έχεις πολλές ακόμη δυνατότητες να αξιοποιήσεις τον χρόνο σου στις εγκαταστάσεις.Ας ξεκινήσουμε:

1. ΔΩΡΕΑΝ ΣΙΤΙΣΗ ΣΤΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΤΟΥ ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ
Για να μάθεις αν σύμφωνα με τη νομική διάταξη δικαιούσαι δωρεάν σίτιση πάτα ΕΔΩ. 
Το εστιατόριο προσφέρει πρωινό μεσημεριανό και βραδυνό και δίνει τη δυνατότητα επιλογής γευμάτων μέσα από ένα καθημερινά διαφορετικό μενού.


2. ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ
Αν σε ενδιαφέρει κάποια υποτροφία, μπορείς να ενημερωθείς ΕΔΩ.


3. ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Τμήματος Σπουδών και Σπουδαστικής Μέριμνας:
"Σπουδαστικό βιβλιάριο περίθαλψης δικαιούνται όλοι οι σπουδαστές του ΤΕΙ που δεν είναι ασφαλισμένοι σε κανένα άλλο δημόσιο φορέα και ισχύει από την έκδοσή του."
Εάν θέλεις να μάθεις περισσότερα, κάνε κλικ ΕΔΩ. 


 4. ΑΣΥΡΜΑΤΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟ INTERNET (WIFI) ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΟΥ ΤΕΙ
Το μόνο που χρειάζεσαι για να συνδεθείς είναι το username και το password που χρησιμοποιείς στις περισσότερες ηλεκτρονικές υπηρεσίες (π.χ. Εύδοξος).
Συνδέσου με το wifi του ΤΕΙ, άνοιξε τον browser σου και θα σου εμφανιστεί η ιστοσελίδα για να συμπληρώσεις τα στοιχεία σου ώστε να συνδεθείς.
Οι περιοχές που καλύπτει το wifi δίκτυο με το όνομα  (SSID) FreeSpot_TEIATH στο ΤΕΙ Αθήνας είναι:
  • Κεντρικός Διάδρομος
  • Βιβλιοθήκη
  • Κεντρικό Κυλικείο
  • Εστιατόριο
  • Συνεδριακό Κέντρο
  • Αίθριο ΣΕΥΠ
  • Αίθριο ΣΓΤΚΣ
  • Κτίριο Πληροφορικής
  • Iσόγειο Παραρτήματος Εργας
  • Κυλικείο Κτιρίου Θηβών(Παράρτημα ΤΕΙ)
  Για περισσότερες πληροφορίες πάτησε ΕΔΩ.


5. ΑΤΟΚΟ ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΟ ΔΑΝΕΙΟ
Αν σε ενδιαφέρει, μπορείς να ενημερωθείς περαιτέρω ΕΔΩ.


6. ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ
Η βιβλιοθήκη του ΤΕΙ Αθήνας είναι εξοπλισμένη με πλούσια συλλογή βιβλίων που καλύπτουν διάφορους τομείς, διαθέτει ένα καλαίσθητο και ήσυχο περιβάλλον (κατάλληλο για ανάγνωση) και είναι εφοδιασμένη με υπολογιστές που έχουν πρόσβαση στο internet.
Τις υπηρεσίες που προσφέρει η βιβλιοθήκη (π.χ. δανεισμός βιβλίων) μπορείς να τις πληροφορηθείς ΕΔΩ.
Ωράριο Λειτουργίας Βιβλιοθήκης
Δευτέρα-Πέμπτη: 09:00-19:00
Παρασκευή: 09:00-14:00
Σαββατο-Κυριακή: Κλειστά

 7. ΔΑΣΤΑ (ΔΟΜΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑΣ)
Πληροφορήσου για ημερίδες, σεμινάρια, μεταπτυχιακά, συνέδρια, διαλέξεις και εκδηλώσεις μέσω τις εύχρηστης και πολύτιμης ιστοσελίδας της ΔΑΣΤΑ. Πάτησε ΕΔΩ
"Η  ιστοσελίδα αποτελεί μια συνοπτική περιγραφή του φυσικού αντικειμένου της ΔΑΣΤΑ του ΤΕΙ Αθήνας και των επιμέρους πράξεων που αυτή συντονίζει,δηλαδή Γραφείο Διασύνδεσης ΤΕΙ Αθήνας, Γραφείο Πρακτικής Άσκησης ΤΕΙ Αθήνας και Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας ΤΕΙ Αθήνας, σκοπός των οποίων είναι η δημιουργία ενός συντονισμένου δικτύου δομών και πολιτικών, μέσω του οποίου θα επιτευχθεί η αποτελεσματική και διαχρονική σύνδεση του ΤΕΙ Αθήνας με τους παραγωγικούς φορείς."


8.  ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ - ΟΜΑΔΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ (ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ)
Ο χώρος του γυμναστηρίου διαθέτει τα απαιτούμενα όργανα και τον απαραίτητο εξοπλισμό για την ενδυνάμωση όλων των μυίκών ομάδων, σύσφιξη, αδυνάτισμα. Επίσης διαθέτει αποδυτήρια ανδρών-γυναικών με ατομικά ντουλαπάκια, ντουζ και δύο χώρους σάουνα. 
Στο χώρο του γυμναστηρίου γίνονται επίσης ομαδικά μαθήματα "AEROBICS".
Για να σου επιτραπεί η εκγύμναση, θα πρέπει να βγάλεις μια κάρτα άθλησης. Για περισσότερες πληροφορίες, πάτησε ΕΔΩ.

Για να ενημερωθείς για τα αθλήματα που μπορείς να επιλέξεις, κάνε κλικ ΕΔΩ.


9. ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ - "ΤΟ 3ο ΚΟΥΔΟΥΝΙ"
Εάν θες να δοκιμάσεις τον εαυτό σου στην τέχνη του θεάτρου, να ενταχθείς σε μια ομάδα και να απασχολήσεις δημιουργικά τον χρόνο σου, τότε μπες στη θεατρική ομάδα του ΤΕΙ Αθήνας.
Το (δυστυχώς κακοφτιαγμένο) site βρίσκεται ΕΔΩ, ενώ η ομάδα διατηρεί και δικό της blog ΕΔΩ.


 10. ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
Τελευταία θα αναφερθώ σε μια από τις πιο σημαντικές υπηρεσίες του ΤΕΙ Αθήνας, αυτή της Κοινωνικής Συμβουλευτικής Υπηρεσίας.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της υπηρεσίας:

"Σκοπός της  Κοινωνικής Συμβουλευτικής Υπηρεσίας είναι η στήριξη και βοήθεια των φοιτητών και προσωπικού του Τ.Ε.Ι Αθήνας στα πιθανά προσωπικά, ψυχολογικά ή κοινωνικά προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίζουν. Για την επίτευξη του σκοπού αυτού, παρέχεται συμβουλευτική σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο.

Η ομάδα της Κοινωνικής Συμβουλευτικής Υπηρεσίας απαρτίζεται από Κοινωνικούς Λειτουργούς, Κλινικούς Ψυχολόγους, Ψυχολόγους, Κοινωνιολόγους, Λογοθεραπευτές.Εάν θέλεις να κλείσεις ραντεβού για να ξεκινήσεις συνεδρίες πάρε τηλέφωνο στο 210 5385129.
Αρχικά θα συναντηθείς με έναν Κοινωνικό Λειτουργό ώστε να μιλήσεις γενικά για ότι σε απασχολεί κι ο ίδιος έπειτα θα σε παραπέμψει στον κατάλληλο ειδικό π.χ. Ψυχολόγο ώστε να ξεκινήσετε τις συνεδρίες σας.

Το site της υπηρεσίας αυτής βρίσκεται ΕΔΩ.Σας προτείνω να αξιοποιήσετε όσες περισσότερες υπηρεσίες μπορείτε, καθώς τα δικαιώματα αυτά δεν θα είναι μόνιμα μετά τη φοίτηση σας.
Τέλος, πρέπει να αναφερθεί πως όλες οι παραπάνω παροχές είναι ΔΩΡΕΑΝ.

Υ.Γ. Εάν γνωρίζετε κάποια άλλη υπηρεσία που είναι χρήσιμη να αναφερθεί και δεν αναφέρθηκε παραπάνω, παρακαλώ αναφέρετέ τη σε σχόλιο.Alexanthi! ♥

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου